ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ! ! !

Την πόλη της Καστοριάς επέλεξαν «οι Μακεδνοί», την Κυριακή 29 του Μάη 2016, για να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους! Μία πόλη, ζωντανή καρτ-ποστάλ, φτιαγμένη από χρώματα, έμπνευση και ομορφιά, σε μια γοητευτική γωνιά της Ελλάδας, που έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε επισκέπτη…!!


Στο χωριό Δισπηλιό επισκεφθήκαμε τον λιμναίο οικισμό, που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα Νεολιθικά χρόνια και η ζωή του χρονολογείται στο 5500 π.χ. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932, μετά από αισθητή υποχώρηση των νερών της λίμνης και επιχειρήθηκε μία πιστή αναπαράσταση του οικισμού, πάνω σε ξύλινες πλατφόρμες, με τις καλύβες να παρουσιάζονται σε κάθε στάδιο κατασκευής τους, με υλικά που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης (ξύλα, σχοινιά, λάσπη από τη λίμνη κ.λ.π.), με στέγη από άχυρα και στο εσωτερικό τους τοποθετήθηκαν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, πιστά αντίγραφα των ευρημάτων των ανασκαφών. Ήταν ένα μαγικό ταξίδι στο βάθος του χρόνου…!!

Συνεχίσαμε, διασχίζοντας την παραλίμνια οδό, για το σπήλαιο του Δράκου, η χαρτογράφηση του οποίου ολοκληρώθηκε το 1969 και άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 2009. Περιηγηθήκαμε στο απαράμιλλης ομορφιάς εσωτερικό του, ακολουθώντας μία πανέμορφη φυσική διαδρομή, που οφείλεται στον πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο ανάμεσα σε χερσαία και λιμναία τμήματα, που επικοινωνούν με ωραία κατασκευασμένες γέφυρες ,δύο συμπαγείς και μία πλωτή. Ένα άκρως εντυπωσιακό μνημείο της φύσης, που προκαλεί το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των επισκεπτών του..!!

Λίγα μέτρα μετά το σπήλαιο η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Παναγίας Μαυριώτισσας, δίπλα στη λίμνη σε μία τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια. Ένας Βυζαντινός θησαυρός που κοσμείται από σπουδαίες τοιχογραφίες, ό,τι σώθηκε βέβαια από τις καταστροφικές επιδρομές των Τούρκων επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, με εκείνες της Δευτέρας Παρουσίας και της Βάπτισης να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από εικονογραφικής άποψης.!!

Αφού απολαύσαμε παραλίμνια τον καφέ μας, συνεχίσαμε, μέσω Κλεισούρας, ακολουθώντας μια καταπράσινη διαδρομή, για το Εμπόριο Εορδαίας, με σταθμό τον υπέροχο και ρομαντικό ξενώνα «ΑΨΗΣ», του αγαπητού φίλου και συγχορευτή μας Χρήστου Άψη. Ένας ξενώνας πανέμορφος, μέσα σε έναν υπέροχα φιλοτεχνημένο χώρο, με καταπληκτική θέα, να σου δίνει μία αίσθηση ελευθερίας και χαλάρωσης, μία ανάσα ζωής…!!!

Μέσα στην αντικειμενικά αυτή όμορφη ατμόσφαιρα γίναμε αποδέκτες της γλυκιάς και ζεστής φιλοξενίας των ιδιοκτητών! Απολαύσαμε απίστευτα γευστικό φαγητό με όλα τα συνοδευτικά του, αλλά και λαχταριστό γλύκισμα!! Όμως το σπουδαιότερο όλων ήταν ότι διασκεδάσαμε με την εξαίρετη ορχήστρα «Χάλκινα Ηχοχρώματα…!! Ένα παραδοσιακό σεργιάνι μουσικής, χορού και τραγουδιού… με τον φίλο Χρήστο να μας εκπλήσσει γλυκά με την θαυμάσια φωνή του...!!!

Ακολούθησε ένα υπέροχο γλέντι με έντονο κέφι, μεράκι και ζωντάνια...!! Θεωρούμε πολύ όμορφο προορισμό τον πολλά υποσχόμενο ξενώνα «ΑΨΗ»! Άλλωστε η επωνυμία του «Ξένιος Οίκος» δεν είναι τυχαία! Σας τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα..!!


ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ

ΤΟΥ Δ.Σ.