"Οι Μακεδνοί ψαρεύουν στον Αρίνταγα"...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, 18/6/2014,πάνω στο Σμάθκο, και συγκεκριμένα, στο καθόλα υπέροχο στέκι των Κασμιρτζήδων, μετά από ευγενική τους παραχώρηση, η εξαιρετική εκδήλωση των Μακεδνών με τίτλο:<<ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΝΤΑΓΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥΣ>>. Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, και πέρασε μια υπέροχη βραδιά,μέσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον,όπου διασκέδασε,αλλά και ταξίδεψε νοερά,όχι μόνο στην μία και μοναδική θάλασσα των Κοζανιτών, <τον Αρίνταγα> ,αλλά και σε άλλες θάλασσες πλατιές....


Απόλαυσε τα τραγούδια της θάλασσας, από την χορωδία των Μακεδνών,με τον μαέστρο της, τον Βαγγέλη το Βέττα, και χάρηκε τους χορευτές τους,σε μια πανδαισία χορών,αλλά και τους ψαράδες τους να φτάνουν κατάκοποι, από τον Αρίνταγα,φορτωμένοι με ψάρια,αστακούς και καλαμάρια, ενώ στα δίχτυα τους,που μάζεψαν το πρωί της Τετάρτης,βρήκαν άφθονες λαχταριστές σαρδέλες,που τις διέθεσαν το βράδυ για να τις γευτούν και να τις απολαύσουν όλοι οι προσκεκλημένοι!
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην πόλη της Κοζάνης και στο Κοζανίτικο χιούμορ!!..Οι Κασμιρτζήδις,ως γνήσιοι εκφραστές του, και το στέκι τους , που βρίσκεται στις παρυφές του Αρίνταγα, αποτέλεσαν το πολιτιστικό κάδρο,πάνω στο οποίο <<οι Μακεδνοί>> έβαλαν την δική τους πινελιά !!..
Επειδή η διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού είναι υπόθεση όλων μας,και επειδή κάποιοι ,το απέδειξαν αυτό έμπρακτα ,<<οι Μακεδνοί>> ευχαριστούν μέσα από την καρδιά τους, τον Σύλλογο για την διαφύλαξη της Κοζανίτικης Παράδοσης <<ΚΑΣΜΙΡΤΖΗΔΙΣ>>,το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης,όλους τους Χορηγούς, και όλους,όσοι βοήθησαν, να πραγματοποιηθεί η όμορφη αυτή και ξεχωριστή εκδήλωση!

                                                                   
                                     ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ
                                      ΤΟΥ Δ.Σ.